Active: compacte Adria met hefdak

Met de introductie van de Active op basis van een Renault Trafic, stapt Adria in het segment dat historisch door Volkswagen-buscampers gedomineerd is. De slogan ‘play, stay, everyday’ geeft aan waar het in dit segment om gaat: een buscamper die zowel geschikt is voor de vrijetijdsbesteding als voor het dagelijkse gebruik.

01 ACTIVE Exterior Side JM3 1192 Edit

De configuratie van deze hefdakcamper is herkenbaar. Zo staat tegen de linkerwand, achter de bestuurder, een smalle keuken met onder een degelijke klep twee flinke kookpitten en een kleine wasbak. Verder naar achter bevindt zich de compressorkoelbox van 36 liter.

Helemaal achterin is een hang- en een legkast en bergruimte voor bijvoorbeeld beddengoed. Onder de keuken is plek ingeruimd voor een Porta Potti.
De bank kan worden omgebouwd tot een tweepersoonsbed, maar kan ook weg klappen, zodat je er met gemak een surfplank, duikuitrusting of twee elektrische fietsen in kan vervoeren. Onder het hefdak zijn twee slaapplaatsen, die zonder trap bereikbaar zijn.

De Active heeft geen kunststof camperramen en dankzij het verduisterde privacyglas verwijzen alleen het platte hefdak en de Adria-bestickering naar de kampeermogelijkheden van deze bus. Vanaf begin september is de nieuweling bij een dealer te bekijken.