NKC schrijft 40 duizendste lid in

En het 40 duizendste lid van de NKC is... Peter Moorman (66) uit Almere. De NKC heeft hem gisteren in het zonnetje gezet, met een bos bloemen, een serie NKC Camperroutes en vijf jaar lidmaatschap van de NKC.

“Knap hè, dat ik dit voor elkaar heb gekregen”, was het nuchtere commentaar van de kersverse NKC’er, die zich zeer in z’n nopjes toonde met deze verrassing.

NKC blijft groeien

De groei van de NKC, die dit jaar het veertigjarig bestaan viert, lijkt nog lang niet ten einde. In de afgelopen zes jaar verdubbelde het aantal leden en ook het aantal campers blijft maar groeien. De verwachting is dat deze maand de 100 duizendste camper in Nederland wordt geregistreerd. Uit cijfers die de Bovag en de KCI gisteren hebben bekendgemaakt, blijkt dat er in de eerste helft van dit jaar 1.078 nieuwe campers zijn verkocht, een stijging van maar liefst 14,3 procent ten opzicht van dezelfde periode vorig jaar.

20 duizendste camperlocatie

Voor de NKC deed zich gisteren een tweede hoogtepunt voor: de 20 duizendste vermelding op Campercontact.com, de website met camperlocaties van de NKC. Het is SVR-camping De Wedze in Twijzel, sitecode 50285. Ook hierbij is sprake van een verdubbeling in zes jaar tijd. Campercontact.com is dé site voor en door camperaars: zij kunnen er nieuwe camperlocaties toevoegen, foto’s plaatsen, wijzigingen doorgeven en beoordelingen achterlaten. Dat kan overigens ook allemaal met de app Campercontact.

Allereerste camperreis

Het zal Moorman vast nog van pas komen, want hij is aan het inpakken voor zijn allereerste camperreis. “We hebben alleen nog maar een proefritje achter de rug met onze nieuwe camper en hopen deze week naar Spanje te vertrekken. Scandinavië lijkt ons ook een prachtige bestemming met de camper.”