Niesmann+Bischoff presenteert de Smove

Niesmann+Bischoff presenteert een nieuw concept voor de halfintegraal: de Smove, een samentrekking van smart en move. De wagen moet de uitstraling hebben van zijn grotere broers, de Arto en de Flair.

Nplusb Smove Exterieur

Wat direct opvalt aan het exterieur zijn de verbredingen aan de cabinedeuren, om de looks van een integraal te creëren. Ook de vloeiende daklijn van cabine naar opbouw draagt hier aan bij. Net als
de liners heeft de wagen uittreklades en servicekleppen onder aan de zijkanten. Nieuw is ook de zijwaarts openende garagedeur aan de achterzijde.

Verder beschikt de Smove over een elektrisch bedienbaar geïntegreerd zonnedak, een nieuw ontworpen interieur, een zeer ruime variabele doucheruimte en een barzit. Vanwege de vloeiende lijnen is er maar een beperkte lengte van de luifel mogelijk. Ook het opstapje is de vloer kan voor sommige potentiële kopers een obstakel zijn. De Smove heeft geen conventionele keuken, maar een dressoir dat om te vormen is tot een keuken. Gebruik je deze weinig of niet, dan heb je een dressoirkast met ruime lades voor bagage.

Volgens Niesmann+Bischoff blijft het gewicht zeker onder de 3.500 kilogram. De Smove is verkrijgbaar in vier varianten en twee lengtes. De camper zal naar verwachting te koop zijn vanaf 93.000 euro.