Dethleffs presenteert integraal Trend I

Op de komende beurs CMT in Stuttgart presenteert Dethleffs de integraalcamper de Trend I, als logisch vervolg op de halfintegraal Trend T en de alkoof Trend A. Deze rijk uitgeruste vierpersoonsintegraal, met een verrassend lage prijs van ongeveer 60.000 euro in Duitsland, is de kroon op de Trendserie. Hij blijft onder de grens van 3.500 kilogram.

Tend I Zithoek

Dat de camper relatief niet duur is, zie je niet terug in de uitrusting. De wagen heeft een lifetime-smart houtvrije bodemconstructie, die een leven lang mee moet gaan, ventilatie achter de bovenkasten tot aan het dak, dat is gemaakt van gfk. In het interieur is er keuze uit twee houttinten, het modernere Virginia Eiche of het iets gedegenere Topaz Apfel, te combineren met drie verschillende stofferingen. Ze vormen allemaal een mooie combinatie met de witte hoogglans kastkleppen. Modern of liever klassiek,  het kan allebei.

De wagen heeft standaard een motor van 130 pk, een brede deur met coupé-instap en een hefbed van 198 bij 150 centimeter. ESP en traction plus ontbreken evenmin, net als een ruime garage met grote kleppen, waardoor twee e-bikes makkelijk naar binnen kunnen. De koelkast is 142 liter en de keuken heeft soft-close-laden. Ook de verduistering in de cabine is standaard.

De Trend I komt in twee uitvoeringen beschikbaar, met enkele bedden als I 7057 en als I 7057 DBM met een kingsize bed. Dat bed is in hoogte te verstellen. Zo heb je onderweg een garage van 115 centimeter hoog en op de plaats van de bestemming toch een lage instap naar het bed.

Basis is de Ducato met een verlaagd chassis. Bij een maximaal toelaatbaar gewicht van 3.500 kilogram heeft de I een laadvermogen van 514 kilogram. Gemeen hebben ze verder het zogenaamde raumbad en een ruime L-vormige keuken. De Nederlandse prijs is nog niet bekend, maar naar verwachting gaat de wagen om en nabij de 72.000 euro kosten.