Camperaars kiezen Tonke, Adria en Niesmann+Bischoff

De winnaars van de verkiezing Kampeerauto van het jaar 2016 zijn bekend. Het Nederlandse camperpubliek verkoos in verschillende categorieën modellen van Tonke, Adria en Niesmann+Bischoff.

In de categorie buscamper was de Tonke VAN met afstand de populairste. “Binnen het segment buscampers valt de Tonke VAN op door de twee schuifdeuren en een uitschuifkeuken”, aldus NKC-directeur Stan Stolwerk. “Hierdoor kun je heerlijk buiten koken en hou je binnen meer leefruimte over.”

Tonke VAN

De meeste stemmen in de categorie halfintegraal gingen naar de Adria Compact Plus SL. Stolwerk: “Het voordeel zit in z'n beperkte lengte en breedte. Maar met volwaardige enkele bedden, een praktische keuken en een grote dinette. In deze camper is iedere centimeter optimaal benut.”

Adria Compact Plus

De  Niesmann+Bischoff Arto 72L was veruit de populairste camper in de categorie integraal. “De Arto heeft een volledig nieuw uiterlijk gekregen en komt qua uitstraling dicht in de buurt van de Liners, de overstreffende trap van het camperen”, aldus Stolwerk.

Niesmann+Bischoff Arto 72L

De winnaars zijn tot en met dinsdag 26 januari nog te bekijken op de Caravana in de speciale NKC-stand.