Laika Ecovip 312 krijgt update

De Italiaanse camperbouwer Laika komt met een update voor de Ecovip 312. De 6,99 meter lange halfintegraal heeft voortaan een in hoogte verstelbaar Frans bed, waardoor ook de hoogte in de van beide kanten bereikbare garage variabel is.

Kijkje in de keuken Ecovip

Voordeel is dat er onderweg veel ruimte is om bijvoorbeeld fietsen in de garage te plaatsen en dat op de plek van bestemming een lage instap in het bed te realiseren is, als de fietsen naast de camper staan.

Lange mensen zullen de stahoogte van twee meter kunnen waarderen. Rond de tafel is plaats voor zes personen. Er zijn vijf slaapplaatsen en ook vijf goedgekeurde zitplaatsen. De wagen komt er in drie interieurvarianten.

Dankzij het hoge dak heeft de Ecovip 312 ook veel kastruimte. De badkamer en slaapruimte zijn door schuifdeuren af te scheiden.  De buitenkant lijkt veel op het model 412, dat een halve meter langer is: witte bumpers, een zwarte grille, moderne striping en chroomaccenten. Basis van de wagen is de Fiat Ducato, met 2.3 liter diesel met 130 pk. Het huidige model kost rond de 75.000 euro. De prijs van het nieuwe model is nog niet bekend.