Dethleffs levert TomTom Bridge bij campers

Bij Detheffs is met ingang van dit voorjaar het nieuwe navigatiesysteem TomTom Bridge bij de campers leverbaar. Het systeem is afgestemd op de wensen en behoeften van de camperaar en de afmetingen van het voertuig. Deze kun je zelf instellen.

Tomtom Bridge Dethleffs


Het systeem kan meer dan alleen navigeren. Volgens de camperbouwer is het een exclusief multifunctioneel pakket, dat het reizen met de camper een heel stuk comfortabeler maakt. Het bestaat uit een tablet, die ook als dusdanig bruikbaar is: foto’s maken, apps gebruiken, e-mails lezen en verzenden, internetten en meer. Maar voorafgaand aan een reis een route erin uitstippelen kan ook. Er zijn meer dan 30 duizend campings en camperplaatsen opgeslagen, plus veel reistips en bezienswaardigheden. Klem het tablet in de houder op het dashboard en je hebt een navigatiesysteem en achteruitrijcamera in een.  

Bij het pakket hoort de nieuwe Telefunken-radio TFA ES 6188 AP. De tablet, of eventueel een smartphone, kan dienen als afstandsbediening voor deze radio. Of je binnen of buiten bent, maakt dankzij de bluetoothfunctie niet uit. De tablet is extra stevig uitgevoerd en kan tegen een stootje. Ook is er rekening mee gehouden dat de temperaturen achter de voorruit kunnen oplopen. Het op Android-basis werkende systeem houdt rekening met de ingegeven afmetingen van het voertuig en past daarop de route aan. Ook tankstations en servicebedrijven van Dethleffs in de omgeving worden getoond. Het systeem is vanaf dit voorjaar beschikbaar voor ongeveer 1.400 euro.