Heel ruime alkoof: Dethleffs Grand Alpa A 7820-2

Voor wie gesteld is op flink wat ruimte, heeft Dethleffs wel heel groot nieuws: de Grand Alpa A 7820-2, een alkoofcamper op zes wielen. De wagen is voor het eerst te bewonderen op de komende Caravan Salon in Düsseldorf.

Achter in de camper bevindt zich een gigantisch grote zithoek van bijna 360 graden. Hier kun je met het hele gezin rond de tafel zitten, voor een spelletje, gezellig kletsen, eten, of tv-kijken, net als thuis. De zithoek is ook om te bouwen tot een tweepersoonsbed.

Grote badkamer

In de alkoof voor in de camper zitten twee enkele bedden van 80 centimeter breed, waar je ook een tweepersoonsbed van kan maken. De trap naar de alkoof is geïntegreerd in de deur tussen de cabine en de rest van de camper. Zo staat hij nooit in de weg. Van de separate douche- en toiletruimte kun je één grote badkamer maken. De deuren zijn van plexiglas en er is voldoende ruimte om natte kleding of handdoeken op te hangen. De keuken is afgekeken van het topmodel, de Globetrotter XLI.

Ook in zilverkleur

De Grand Alpa A 7820 A is het grotere broertje van de Esprit Comfort A 6820-2. Basisvoertuig is de Ducato met een verlaagd AL-KO-chassis. Maximaal toelaatbaar gewicht is 5 ton, eventueel op te hogen naar 5,4 ton. De wagen is 8,58 meter lang 2,33 meter breed en 3,23 meter hoog. Onder de kap een euro-6 van Fiat met 130 pk. Standaardkleur van opbouw en cabine is wit, optioneel is hij ook in zilverkleur verkrijgbaar. In Nederland gaat de wagen naar verwachting rond de 98.000 euro kosten.