Ruim queensbed in de Chausson Titanium 718 XLB

De nieuwste halfintegraal Titanium 718 XLB van de Franse camperbouwer Chausson heeft een queensbed met een formaat dat thuis niet zou misstaan: 2 meter lang en 1,60 meter breed.

718 XLB Chausson Queensbed

Campers met een queensbed zijn in Frankrijk momenteel het populairst, maar een veelgehoorde klacht is dat bedden in het midden van de ruimte te klein zijn. Kopers kiezen alleen daarom nogal eens voor een andere bedvariant. Met de 718 XLB heeft Chausson dat probleem opgelost. Het bed is voorzien van een lattenbodem en een hoogwaardig matras. Het is in hoogte verstelbaar, waardoor het mogelijk is om te kiezen voor veel ruimte in de garage onderweg en een comfortabele instap in het bed op de plek van bestemming.

Aan het voeteneinde van de bedden zit links de douchecabine en rechts het toilet met wastafel. Twee draaibare cabinestoelen, een dinettebank en een langsbank aan de zijkant vormen de zithoek. Boven de zithoek hangt een hefbed. Het aantal zit- en slaapplaatsen bedraagt vier. De Chausson Titanium 718 XLB is 7,46 meter lang, 2,35 meter breed en 2,89 meter hoog. Basisvoertuig is de Fiat Ducato met 2.3 liter multi-jet met 150 pk. Maximaal totaalgewicht is 3.500 kilogram. De wagen is verkrijgbaar vanaf ongeveer 68.000 euro.