VANTourer 600L op het Buscamperplein

Een van de nieuwtjes op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs, die van 7 tot en met 11 oktober in Utrecht wordt gehouden, is de nieuwe Knaus VANTourer 600 L.
Vantourer Exterieur 600X300
Vantourer Zithoek

Deze buscamper met een lengte van zes meter en twee enkele bedden achterin, is volgens de bouwer de ruimste in zijn klasse. Dit dankzij zijn innovatieve indeling. De VANTourer is standaard rijk uitgevoerd en is verkrijgbaar op basis van Fiat en Peugeot.

Hij is er ook als 630, dan is hij een maatje langer. De 600 doet echter wat ruimtebeleving betreft niet onder voor zijn grotere broer. En dat is knap. Als je achterin één bed omhoog klapt, is het meenemen van fietsen geen enkel probleem. Het andere bed kun je dan gewoon blijven gebruiken. De bagageruimte is verrassend groot voor een camper van dit formaat.

Vantourer Bed

De VANTourer is er in drie verschillende uitvoeringen: Active, Comfort en Prime. De goedkoopste VANTourer is de Active met de Peugeot als basis. Die kost 47.793 euro.

De wagen is in Utrecht te zien op het Buscamperplein, dat net als vorig jaar speciaal voor deze wagens in hal 12 is ingericht. Verder zijn hier buscampers te vinden van Adria, Globecar, Knaus, Pössl, Sun Living, Volkswagen, Weinsberg en Westfalia. Ook het splinternieuwe merk Roadcar ontbreekt niet.