Navigatieapp Google meest gebruikt

Van de navigatieapps is de Google Maps-app het populairst onder automobilisten. Dat blijkt uit een onderzoek van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) onder bijna vierduizend automobilisten naar bezit en gebruik van navigatiesystemen in Nederland.
Googlemaps
Googlemaps Liggend Voorweb

Van de Nederlandse automobilisten heeft 91 procent een navigatiesysteem, het grootste deel (67 procent) heeft een los navigatiesysteem, 45 procent heeft een navigatie-app voor smartphone of tablet, 27 procent heeft een in de auto ingebouwd systeem.

De app van Google Maps is het meest gedownload op telefoon of tablet. De ANWB-app en de app van TomTom hebben een aandeel van meer dan 10 procent. Google Maps wordt het meest gebruikt (62 procent), op afstand gevolgd door de andere standaardkaartenapplicatie die op de smartphone of tablet staan (19 procent) en de TomTom-app (8 procent). De ANWB-app, die 15 procent op zijn telefoon of tablet heeft staan, wordt slechts door 2,7 procent gebruikt.

In het ledenmagazine Kampeeerauto 9-2015, dat op 20 november op de deurmat ligt, test de NKC verschillende navigatiesystemen.