Campers op maat in Düsseldorf

Het gaat goed met de camperverkoop. Dat merken niet alleen de grote bouwers, maar ook de kleinere bedrijven, die op wens van de klant een camper bouwen of aanpassen. Een voorbeeld daarvan is Dopfer. De bouwer, die net een verdubbeling van het bedrijfsterrein achter de rug heeft, liet op de Caravan Salon de nieuwste modellen zien: de Individual 582 TI en de 382 A.
Dopfer 582 TI 524X344
Dopfer 582 TI 524X344

Bij het bedrijf uit Neuburg an der Kammel komt niet twee keer eenzelfde camper uit de poort. De klant maakt er iedere keer weer iets unieks van. Zo is ook geen enkele Individual 582 TI hetzelfde. De wagen staat op een Mercedes Sprinter 519 CDI en heeft achter een tandemas. De opbouw is van hoogwaardige kwaliteit en staat op een verlaagd AL-KO-chassis. De camper weegt zes ton en vereist dus een rijbewijs C of C1. Hij heeft vier slaapplaatsen en ook vier zitplaatsen, allemaal met gordel. De L-vormige keuken is ruim, evenals de badkamer met douche. Achterin zitten eenpersoonsbedden in de lengte. De zithoek voor is om te bouwen tot een tweepersoonsbed. De klant kan met deze indeling echter nog alle kanten op.

Voor wie liever met het hele gezin off-road gaat, is er een vierwielaangedreven alkoof 382 A. Ook dit model is nieuw en was voor het eerst te zien op de Caravan Salon in Düsseldorf. Hij heeft in de alkoof eenpersoonsbedden en achterin een gigantische rondzit. Ook deze camper heeft een Mercedes Sprinter als basis.

Dopfer 382 A