Adria Compact krijgt slide out

Tot nu toe hadden alleen de meest luxe en dus duurdere campers een slide out. Vanaf voorjaar 2016 brengt Adria daar verandering in, want dan rolt de nieuwe Adria Compact SLS mét slide out aan de achterkant voor het eerst van de band. Met een druk op de knop ontstaat hiermee zestig centimeter extra ruimte.
Adria SLS Compact Slide Out

Adria heeft het geheim goed weten te bewaren. De primeur op de afgelopen Caravan Salon dat de eerste halfintegraal met slide out in productie zou gaan, was dan ook een grote verrassing. Zowel voor het publiek als voor de concurrentie. Het publiek reageerde enthousiast. Het model sloeg meteen aan en naar verluidt is er al een behoorlijke vraag naar de nieuweling. De concurrentie, ook bezig met het ontwikkelen van modellen met slide outs, heeft even het nakijken.

De nieuwe Adria Compact SLS moest compacte buitenmaten hebben en twee enkele bedden in de lengterichting. Dat laatste mocht echter niet ten koste gaan van de ruimte voor zithoek, keuken en badkamer. Zo kwam men bij de slide out, die de Compact laat groeien van 5,99 meter lengte naar 6,59 meter. Deze extra ruimte komt helemaal ten goede aan de bedden. Deze schuiven mee naar buiten. Schuift de slide out weer naar binnen, dan klappen de hoofdeinden van de bedden automatisch weer op. Naar verwachting wordt de Compact rond de 5.000 euro duurder dan het model zonder.