Knaus BoxStar Plus buscamper in opvallend jasje

Opvallend op de afgelopen Kampeer en Caravan Jaarbeurs was de Boxstar Plus van Knaus, een actiemodel van de BoxStar, met een zeer in het oog springend uiterlijk.
Knaus Boxstar Plus Buscamper Actiemodel 2016
Knaus Boxstar Plus Buscamper Actiemodel 2016


Opvallend is de buitenkant in twee kleuren die je niet vaak ziet: bruin en oranje. Dat laatste dan niet al te fel, eerder zacht. De zwarte lichtmetalen wielen steken er mooi bij af.

Binnen valt meteen de bruine bekleding op. De meubels hebben hoogglans vlakken en de vloer doet aan een boot denken. De wanden zijn met leer bekleed.

Twee uitvoeringen BoxStar Plus

De Plus is er in twee uitvoeringen: de Street 600 met een tweepersoonsbed overdwars en de Lifetime 600 met twee enkele bedden in de lengterichting. Die laatste was te zien op de beurs. Veelgehoord punt van kritiek was daar wel dat er door de in de lengterichting geplaatste bedden weinig ruimte was om tegenover elkaar aan de dinette te zitten.

Beide uitvoeringen van de Plus zijn 5,99 meter lang. De wagen is 2,05 meter breed, 2,58 meter hoog, weegt 2.940 kilogram en heeft een laadvermogen van 560 kilogram. Hij is gebouwd op de Ducato, met standaard de 2.3 multi-jet. De BoxStar Plus 600 Street is er vanaf € 69.114,- en de BoxStar Plus 600 Lifetime staat voor € 71.147 in de prijslijsten.

Boxstar Plus Zithoek