Camperplaatsen Groessen afhankelijk van subsidie Gelderland

De dorpsraad van Groessen wil volgend jaar beschikken over vijf tot tien camperplaatsen in het dorp. Met het project is een bedrag van ongeveer € 30.000,- gemoeid. Het platform heeft subsidie aangevraagd bij de provincie Gelderland, die binnen twee maanden beslist.
Camperplaats Bord

Gerard Derksen, voorzitter van de dorpsraad: “Het is een aantrekkelijk recreatiegebied met veel mooie natuur. Denk bijvoorbeeld aan het Pannerdensch Kanaal, waar veel recreanten van genieten.”

Beoogde locatie van de Groessense camperplaats is bij het vroegere zwembad De Waay, op de grens tussen Groessen en Loo. Derksen: “Het gaat niet om een volledig nieuwe locatie. We hoeven het hier alleen op te knappen, dat scheelt in de kosten. We doen alles in eigen beheer: vrijwilligers houden de boel schoon.”

Er is water verkrijgbaar en een voorziening om afval in achter te laten. Er komt een busje waar bezoekers een bijdrage (tarief nog vast te stellen) in kunnen stoppen. “Dat doen we op basis van vertrouwen”, aldus voorzitter Derksen. “De inkomsten zijn voor de dorpsraden van Groessen en Loo, die daarmee weer andere recreatieve projecten bekostigen.”