Camperen en camperaar in Dikke Van Dale

Camperaars wisten allang wat camperen is, maar nu is het officieel vastgelegd: de woorden camperen en camperaar zijn opgenomen in de nieuwste editie van de Dikke Van Dale, die sinds gisteren in de boekhandel ligt
Dikke Dale
Dikke Dale


Camperaars wisten allang wat camperen is, maar nu is het officieel vastgelegd: de woorden camperen en camperaar zijn opgenomen in de nieuwste editie van de Dikke Van Dale, die sinds gisteren in de boekhandel ligt. De NKC had vorige zomer de redactie van het woordenboek gevraagd deze woorden op te nemen in de nieuwste editie.

Camperen en camperaar zijn twee van de in totaal 18 duizend nieuwe woorden die in de nieuwste editie te vinden zijn. Om opgenomen te worden in hét naslagwerk van de Nederlandse taal, moeten de woorden niet alleen in een bepaald vakgebied worden gebruikt, maar ook daarbuiten. Bovendien kijkt de redactie van Van Dale Uitgevers hoe een woord zich in de periode van drie jaar ontwikkelt en hoe vaak het wordt gebruikt.

Volgens dezelfde criteria zijn er in de nieuwste editie 2.400 woorden gesneuveld. De nu verschenen Dikke Van Dale is met 4.880 pagina’s de dikste editie die er sinds de eerste van 1864 is verschenen.