Spaans camperpark Costa Blanca weer dicht

Camperpark Costa Blanca in het Spaanse Alfaz del Pi is vandaag wederom gesloten vanwege problemen met de vergunning.

Camperpark Costa Blanca


Het park kwam eerder al in de problemen, toen de gemeente een vergunning introk omdat een toiletgebouw te dicht bij de omheining zou staan. Volgens de Nederlandse parkeigenaren Martin en Mascha was dat toen echter een smoes: de echte aanleiding zou de lobby van de in de buurt wonende Nederlandse honorair consul zijn.

Populair bij overwinteraars

De eigenaren stapten naar de rechter en die oordeelde dat de gemeente de vergunning ten onrechte had ingetrokken, waarop het park vlak voor Kerst 2014 weer open kon. Maar nu is het weer mis. Volgens de eigenaren omdat door een wetswijziging van de provincie er een andere vergunning nodig is, die ze al wel hebben aangevraagd, maar nog niet gekregen. ‘Zodra deze vergunning is afgegeven, mag het camperpark weer open’, mailen zij hun vaste gasten. Het park is vooral populair onder Nederlandse overwinteraars. De sitecode op Campercontact.com is 6708.

EuroPeCa weer open

Beter nieuws is er voor camperpark en minicamping EuroPeCa in het eveneens Spaanse La Romana. Ook dit park is om vrij onnavolgbare problemen met de vergunning gesloten, maar de Nederlandse eigenaren Peter en Caroline melden dat ze het park op 1 december weer mogen heropenen. Het is gesloten geweest vanaf 11 augustus.

Vergunning

Volgens de eigenaren lijkt een burgemeesterswissel de aanleiding van de ellende: de vorige was enthousiast - onder meer ook omdat hij betrokken was bij een uitzending van Ik vertrek - en was bereid de vergunning op de lange baan te schuiven. De huidige zou meer gecharmeerd zijn van het handhaven van regels. De sitecode van het park op Campercontact.com is 15863.