Nieuwe camperzuilen in Zutphen

De gemeente Zutphen heeft de camperzuilen op de Houtwal vervangen. Camperaars krijgen elektra en water via de zuil en betalen achteraf het verbruik. Ook het parkeergeld wordt berekend.
Zutphen
Zutphen

Het enige dat de camperaar hiervoor nodig heeft, is een smartphone, tablet, laptop of mobiele telefoon. Hiermee kan men via de app of de website de elektriciteit- en watervoorziening via aanuit.net activeren.

Om gebruik te kunnen maken van dit systeem is een eenmalige, gratis registratie nodig op de website van aanuit.net. Hierna kan de camperaar gebruikmaken van ieder aanuit.net-punt in Nederland. Het is ook mogelijk gebruik te maken van de dienst zonder registratie, in dat geval is betaling alleen mogelijk met behulp van telefoon en creditcard. De extra kosten bedragen dan € 1,00 per transactie.

In de derde editie van magazine Kampeerauto dit jaar vertelde de directeur van aanuit.net dat de dienst in de loop van 2015 gebruikersvriendelijker wordt gemaakt. Edwin Noomen van aanuit.net: “Er is nu vooral aandacht besteed aan het gebruiksgemak van de app en het registreren op de website en we blijven kijken waar en hoe er dingen makkelijker gemaakt kunnen worden voor de gebruiker.”

Camperplaatsspecialist Wim de Wolf vindt het vooral jammer dat het legen van de toiletcassette en het lozen van afvalwater niet meer tot de mogelijkheden behoort op de camperplaats. “Uit onderzoek van de NKC is gebleken dat camperaars het heel belangrijk vinden dat ze makkelijk hun toiletcassette en de afvalwatertank kunnen legen.”

Volgens gemeente Zutphen is er nooit riolering geweest, voorheen kon het afvalwater en de toiletcassette in een put geloosd worden die uitkomt op de straatkolk, dit is niet zoals het hoort. Een geschikte riolering aanleggen is momenteel te duur.

De camperplaats staat op campercontact.com onder sitecode 99.