Hymer V-klasse: flexibel en compact

Camperbouwer Hymer is vooral bekend van de vierkante, witte campers van een meter of zeven lang, met alles erop en eraan. Er is echter ook de Hymer Car, de buscamper en mogelijk is er binnenkort een nóg compactere camper van dit merk, op basis van de Mercedes V-klasse.
Hymercar V 515X344
Hymercar V 515X344


Flexibel is het toverwoord bij deze Hymer V. Doordat de wagen een uitneembare modulaire inrichting heeft, koop je eigenlijk drie auto’s in een. Camper als je dat wilt, personen- of bestelauto op andere momenten. Daar is volgens Hymer behoefte aan. Je kunt er meer kanten mee op dan met de al bestaande Marco Polo. Hymer hoopt er een nieuwe groep kopers mee binnen te halen. Dat je niet dezelfde uitrusting bij je hebt als in een zeven meter lange integraal moge duidelijk zijn.

Slapen doe je onder het SCA-hefdak. Met het dak omlaag is nauwelijks te zien dat het een camper is. De aan het interieur van de Mercedes aangepaste kisten zijn op verschillende manieren te plaatsen. Er zijn diverse modules, zoals een watermodule, een keukenmodule en een multimediamodule. Je kiest zelf je camperinterieur bij elkaar.

De Hymer V kreeg intern de naam Vancouver. Het is nog een prototype en of en wanneer hij in productie gaat en wat hij gaat kosten, is nog niet bekend. Wel dat hij te zien is op de komende beurs CMT, die van 16 tot en met 24 januari in Stuttgart plaatsvindt.

Hymercar V Achter 515X344