Hippiebus uit de showroom

Het Engelse bedrijfje Danbury uit Yate, vlak bij Bristol, haalt uit Brazilië nieuw gebouwde VW-hippiebussen van het type T2c en maakt er schitterende retrocampers van. Ze zijn ook te koop met het stuur aan de linkerkant. Erg geschikt voor mensen die niet onopvallend op vakantie willen gaan.
Danbury Exterieur
Danburry Interieur


Het gaat om een nieuwe bus, met een watergekoelde benzinemotor van 80 pk. Je ziet vooral aan de voorkant dat het geen oude T2 is. Hij heeft daar namelijk een gril voor de koeling. Hang er een reservewiel voor en je ziet amper nog verschil. Voor de rest lijkt hij als twee druppels water op zijn roemruchte voorganger. Een hefdak zit erop, optioneel ook een leuke houten imperiaal en een passende voortent. Er zijn verschillende inrichtingsvarianten om uit te kiezen, allemaal even kleurrijk en gezellig. Er zijn maximaal vijf zitplaatsen met gordel en er is keuze uit een hele lijst met accessoires. Van verwarming op gas tot televisie, van retrostoffering en koelkast tot inderdaad de reservewielhouder.

De productie van de bussen is gestopt, maar ze zijn voorlopig gelukkig nog niet uitverkocht. Danbury, dat ook de uittrekbare Doubleback T5 verkoopt, mag ze in Engeland exclusief aan de man brengen. Zo’n veertig mannen en vrouwen hebben per bus driehonderd uur nodig om er een mooie retrocamper van te maken. De wagen is in prijs dan ook vergelijkbaar met een gewone camper: leverbaar vanaf 44.000 euro.

Danbury Exterieur