Benimar komt met nieuwe integraal

Nieuw voor Nederland is het integraalmodel Aristeo van de Spaanse camperbouwer Benimar. De wagen komt beschikbaar in drie verschillende uitvoeringen, met keuze tussen een queensbed of enkele bedden.
Aristeo 2016
Aristeo 694 Interieur 516X344

Model 694 heeft een queensbed, daaronder de garage, een gescheiden douche- en toiletruimte en – erg praktisch – de wasbak aan het voeteneinde van het bed. Het geheel is van elkaar te scheiden middels schuifdeuren. Hierdoor zijn de verschillende ruimtes tegelijk te gebruiken, zonder dat je last hebt van elkaar. De stahoogte is met twee meter prettig ruim te noemen.

De Aristeo is compleet van polyester, er komt geen hout aan te pas. Hij heeft een verlaagd onderstel en een verbrede achteras. Onder de kap zit de 2.3 liter Fiat-motor van 130 pk. De wagen is 7,38 meter lang, 2,30 meter breed en 2,89 meter hoog. Boven de zithoek hangt een hefbed, er zijn vier slaapplaatsen en vier zitplaatsen met gordels. In de keuken zitten drie pitten en een grote koelkast van 150 liter, met een vriesvak. ABS, ESP en airbag ontbreken niet, evenals airco en verwarmde spiegels. De dubbele ramen zijn van het type Seitz D-lux.

Er is ook nog een Aristeo 690 met eveneens een queensbed, maar een andere indeling en een Aristeo 662 met enkele bedden. De Aristeo 694 staat voor 79.900 euro bij de dealer.