App Campercontact wint Campermarkt Award

De app Campercontact heeft de Campermarkt Award gewonnen. De uitreiking vond gisteren plaats op de Recreatie Vakbeurs in Hardenberg. De jury noemt de klantvriendelijkheid van de app van de NKC een voorbeeld voor de recreatiesector.
Campercontact App In Iphone 6
Campercontact App In Iphone 6


"De navigatie gaat heel intuïtief en gebruikers zien op verschillende manieren hoe een camperplaats gewaardeerd wordt: door een rapportcijfer en door reviews van camperaars die de locatie eerder bezochten", aldus juryvoorzitter Hans van Leeuwen. Ook voor ondernemers zijn er kansen. Door het grote bereik van de app (280.000 downloads) komen locaties onder de aandacht bij een groot publiek.

Uit de inzendingen kozen de juryleden hun persoonlijke top 3, wat leidde tot een shortlist. Ieder jurylid koos hieruit één favoriet en verdedigde deze keuze in de discussies die uiteindelijk de podiumplaatsen bepaalden. De jury beoordeelde de genomineerden op de volgende criteria:

  • Nieuwheid
  • Originaliteit
  • Mate van uitwerking
  • Marktpotentie
  • Commerciële onderbouwing
  • Aansluiting op trends & maatschappij
  • Presentatie

Goboony, de website waar camperaars hun camper kunnen verhuren, kwam terecht op de tweede plaats. Van Leeuwen: "Lang gingen Campercontact en Goboony gelijk op. Het feit dat de app Campercontact al verder doorontwikkeld is, gaf uiteindelijk de doorslag." De derde plaats was voor Camperplaats Maastricht.

De app Campercontact (Android en iOS) biedt camperaars informatie over meer dan 19.000 camperlocaties in 39 landen. Gebruikers kunnen zelf camperlocaties, foto’s en beoordelingen toevoegen. "Dat de app gebruikmaakt van user generated content is een sterk punt", volgens Van Leeuwen. "Ik was bijzonder verrast door de omvang en de kwaliteit van de app."