NKC-medewerkers leggen beroepseed af

Bestuursleden en een aantal medewerkers van de NKC hebben gisteren de beroepseed afgelegd, waarin zij beloven dat ze in hun functie naar eer en geweten zullen handelen. Medewerkers van financiële dienstverleners moeten deze eed voor april 2016 hebben afgelegd. Deze nieuwe verplichting vanuit de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geldt onder meer ook voor medewerkers van de afdeling verzekeringen van de NKC.
NKC Groep 1
NKC Groep 1

De AFM houdt toezicht op de financiële markten en waarborgt dat er op een duidelijke en eerlijke manier wordt gewerkt. Medewerkers van financiële organisaties hebben een grote verantwoordelijkheid voor de onderneming en voor de financiële sector, stelt de AFM. Door het afleggen van de eed of zijn zij zich hier meer van bewust. 

De beroepseed geldt onder meer voor medewerkers die zich bezighouden met adviseren en bemiddelen. De eed bevat verklaringen op het gebied van het centraal stellen van het klantbelang, het niet misbruiken van kennis, geheimhouding en het maken van een zorgvuldige belangenafweging.

Voor meer informatie over de beroepseed, zie de website van de Rijksoverheid.