Gespiegelde Swift-camper naar het vasteland

De Britse caravan- en camperbouwer Swift maakt met het model Toscane de oversteek naar het vasteland.
Swift Exterieur
Swift Exterieur


Het spiegelen van een camper is niet goedkoop. Niet alleen het stuur moet van kant wisselen, álles zit voor het vasteland aan de verkeerde kant. Zou het alleen voor de Nederlandse markt zijn, dan was de continentale versie van de Swift Toscane er ook niet gekomen. Maar met name de Duitse markt maakt het spiegelen van de Swift interessant.

De Toscane komt in drie indelingen beschikbaar. De 640 HB heeft een grote achterdeur en een opklapbaar tweepersoonsbed achterin en een hefbed boven de zitgroep. Hij is 6,40 meter lang en 2,26 meter breed. De 774 QB is 7,75 meter lang en heeft een queensbed achterin. Hij is met 2,38 meter ook wat breder. Dan is er nog de 774 EB met dezelfde afmetingen en twee eenpersoonsbedden achterin.

De Toscane-modellen hebben onder andere een panoramisch dakraam, een zwarte cabine, verzonken Seitz-C8-ramen, gladde aluminium buitenbeplating, een dak en achterwand van polyester, led-achterlichten, een Truma Combi 4 of 6 en een hordeur. De keuken heeft een driepitsgasstel en een Dometic-koelkast met een inhoud van 112 liter en uitneembaar vriesvak. De watertanks, 90 liter vers water en 68 liter afvalwater, zijn geïsoleerd. Met het winterpakket is de Toscane ook geschikt voor de sneeuw. Prijzen voor de nieuwe Swift Toscane zijn nog niet bekend.