Zwolle krijgt nieuwe camperplaats bij Agnietenplas

Bij de Agnietenplas, in het noorden van Zwolle, komen nieuwe camperplekken. De eigenaar van camping De Agnietenberg gaat de locatie beheren.
Agnietenplas
Agnietenplas


Volgens camperaars zijn er in Zwolle te weinig mogelijkheden voor camperrecreatie. De gemeente vindt dat het aan marktpartijen is om in te spelen op de vraag naar dergelijke mogelijkheden. Nu de eigenaar van camping De Agnietenberg dit initiatief neemt, werkt de gemeente daar graag aan mee. Het parkeerterrein bij de Agnietenplas biedt in het zomerseizoen vooralsnog voldoende ruimte voor dit initiatief. Bovendien is er al stroomvoorziening aanwezig.

De realisatie van de nieuwe camperplaats heeft overigens geen gevolgen voor de bestaande camperplaatsen aan de Turfmarkt en bij de jachthaven de Hanze, sitecodes 8622 en 18341 op Campercontact.nl. Volgens Serge Westerdiep, woordvoerder van gemeente Zwolle, wordt de nieuwe locatie gerealiseerd vanwege de grote vraag naar dergelijke plekken. “Het Zwolse aanbod sluit straks dus beter aan bij de al bestaande vraag”, vult Westerdiep aan.

Wanneer de camperplaats officieel toegankelijk is voor camperaars is nog onduidelijk. Nu het collegebesluit is genomen, wordt met de exploitant een beheersplan gemaakt. Zodra deze rond is, wordt de camperplaats officieel in gebruik genomen.