VW Caddy als Maxi Camp van Reimo

Voor velen is een Volkswagenbus de eerste, of de enige echte kampeerbus. De hippiebus van vroeger is momenteel onder de naam T5 gewoon modern en er worden nog steeds buscampers van gemaakt. Het is Volkswagen zelf dat nu zorgt voor een goedkoper alternatief: de VW Caddy Maxi. Het Duitse Reimo maakt er een camper van: de Maxi Camp.
Vw Caddy Camp 2015 Header Xxl
Vw Caddy Camp 2015 Header Xxl


De Maxi is een besteluitvoering van de Caddy, met een verhoogd dak en een langere wielbasis. Die is bij deze uitvoering vrijwel gelijk aan die van de T5. Reimo had al langer inrichtingen voor de Caddy, de Active of Smile C Plus bijvoorbeeld. Deze wagens hadden echter nog geen slaaphefdak. Dat is er nu wel, speciaal op maat gemaakt. Omdat de Caddy naar boven spits toeloopt, kunnen er in het hefdak twee kinderen of één volwassenen een slaapplek vinden. Want het bed is weliswaar 1,95 lang, maar de breedte is slechts 93 centimeter. Beneden heb je de mogelijkheid tot het maken van nog een eenpersoonsbed van 200 bij 70 centimeter. Tweepersoons kan ook, dan heb je een breedte van 113 centimeter. Het hefdak geeft veel ruimte en zorgt voor stahoogte in de Caddy.

De inrichting kan er bij dagelijks gebruik als vijfpersoonsauto of als besteller gewoon in blijven zitten. Het gaat dan om een minikeuken met kraan en spoelbak, een schuiftafel, een draagbare compressorkoelbox en een gasstel. Er is opbergruimte en zelfs plek voor een camping-wc. Het hefdak is plat en zorgt ervoor dat de Caddy niet boven de 1,96 meter hoogte uitkomt. Die past dus in elke parkeergarage.

Het hefdak kost 4.290 euro en dan heb je de standaard witte uitvoering. Het spuiten in de gewenste kleur kost 850 euro. Wil je er meteen een Volkswagen Caddy bij dan kost hij in Duitsland compleet 36.000 euro. In Nederland komt er nog de bpm bij.

Vw Caddy Camp 2015 Innen Xxl