Tijdelijke camping Tour de France

In samenwerking met de NKC heeft activiteitenpark Down Under een pop-upcamping ingericht rond de start van de Tour de France in Utrecht. De camping is ook decor van een NKC-evenement.
Down Under TDF
Down Under TDF


Het outdooractiviteitenpark Down Under te Nieuwegein ligt op ongeveer tien fietsminuten van de route van de tijdrit door het centrum van Utrecht, waarmee de Tour de France op zaterdag 4 juli van start gaat. De tijdelijke camping is geopend van 26 juni tot en met 6 juli en er is ruimte voor vijfhonderd campers. Zie de website voor meer informatie over de camping en alle voorzieningen.

De stad Utrecht staat het eerste weekend van juli geheel in het teken van de Grand Départ, de start van het grootste sportevenement ter wereld, dat voor het eerst in vijf jaar Nederland weer aandoet. Er zijn muziekprogramma’s op drie pleinen, er is de wielertentoonstelling Parijs is nog ver, Nederlanders in de Tour en nog veel meer. Op de website Visit Utrecht is hiervoor speciaal een informatiepagina ingericht. Op zondag 5 juli vertrekt de Tour weer, voor het traject van 166 kilometer naar Neeltje Jans. Ook dan zijn renners en caravaan nog te bewonderen.

NKC-evenement
Het evenement voor leden van de NKC heeft de pop-upcamping van 2 tot en met 5 juli als uitvalsbasis. Deelnemers kunnen hier drie nachten verblijven, onder meer deelnemen aan de barbecue en een lezing van schaatslegende en tourliefhebber Ab Krook bijwonen. Ook zijn er fietsroutes beschikbaar om de omgeving van Utrecht te ontdekken. Er is plaats voor maximaal honderd equipes. Het evenement voor NKC-leden is toegankelijk vanaf 180 euro voor een equipe met twee personen, exclusief eventuele toeslagen. Lees er meer over op de evenementenpagina.

Individueel naar de Tour
Buiten dit evenement om met de camper overnachten kan voor 18 tot 38 euro per nacht, afhankelijk van de grootte, plus 15 euro per persoon en 5 euro voor elektra per nacht. NKC-leden ontvangen tot 1 mei 20% korting op een overnachting, daarna 10%.

Voor meer informatie over de Tour de France in Utrecht, zie de website www.tourdefranceutrecht.com.