Limburg krijgt camperparken

In Limburg zijn vergevorderde plannen voor drie grote camperparken: in Maastricht, Landgraaf en Roermond. De eerste die in de planning staat is in Maastricht, aan de oever van de Maas, op 2,3 kilometer van de markt. Hier komt ruimte voor honderd campers en als het aan initiatiefnemer Hans Stelwagen ligt, gaat het park op 1 mei open.
CP Limburg
CP Limburg


De tweede is Landgraaf, niet ver van het terrein waar jaarlijks Pinkpop plaatsvindt. Hier komen 35 plaatsen. “Helaas gaat het niet lukken om dit park voor dit festival open te hebben, maar volgend jaar kunnen camperaars daar zeker terecht”, zegt Stelwagen. Het park in Roermond gaat vijftig plaatsen tellen, is wat verder van de stad gelegen en meer gericht op natuurbeleving. “Vlak bij een natuurbad dat al verschillende keren tot het mooiste van Limburg is uitgeroepen.”

Alle parken krijgen plaatsen van ongeveer vijftig vierkante meter, met minimaal vier extra grote plaatsen voor campers van het formaat touringcar. Het worden onbemande parken, waar echter wel regelmatig een beheerder langskomt. Afrekenen gaat via het aanuit.net-systeem, zoals dat is beschreven in Kampeerauto 3-2015. “Veel mensen vinden dit weliswaar wat omslachtig, maar het systeem wordt nog verbeterd en vereenvoudigd en we gaan ook andere betaalmogelijkheden aanbieden”, zegt Stelwagen.

Een overnachting gaat in Maastricht rond € 15,- kosten, in Landgraaf en Roermond € 12,-, exclusief toeristenbelasting.

Bekijk de video: