Grote brand in loods Hans Deckers Recreatie

In een loods op het terrein van Hans Deckers woedde afgelopen zaterdagavond een grote brand. Het pand, dat hoofdzakelijk werd gebruikt als stalling, ging volledig in vlammen op, inclusief zes campers en een onbekend aantal caravans.
Hans Deckers

Hans Deckers


"Drie van de zes campers waren fonkelnieuw. Mijn voorraad is weg, uitgerekend nu het camperseizoen op het punt van beginnen staat”, vertelt eigenaar van het getroffen bedrijf Hans Deckers in een interview met 1Limburger. De schade bedraagt zo'n 1,5 miljoen euro.

De brand brak rond 20.30 uur door nog onbekende oorzaak uit. Rond 22.00 uur was het vuur grotendeels gedoofd, maar het nablussen nam nog enkele uren in beslag. Het nabijgelegen bedrijf Haffkamp Camper Service is niet getroffen door de brand, evenals het kantoor en de werkplaats van Hans Deckers Recreatie. “Alle werkzaamheden gaan gewoon door. We zijn bereikbaar via e-mail en telefoon”, schrijft Hans Deckers op zijn website.

De verwoeste bedrijfsloods ligt ingeklemd tussen de autosnelweg A76, het NS-station van Spaubeek en de spoorlijn tussen Sittard en Heerlen. Passerende automobilisten en een treinmachinist zagen in het voorbijrijden de eerste vlammen uit het dak slaan en sloegen alarm. Door de brand werd de A76 ter hoogte van Schinnen tijdelijk in beide richtingen afgesloten. Ook het treinverkeer tussen Geleen en Heerlen werd stilgelegd.