Adria viert jubileum met 50 jaar Silver Collection

Adria is jarig. Al kwam de eerste camper pas in 1982 uit de fabriek, het bedrijf bestaat al sinds de eerste caravan er in 1965 werd gebouwd. Adria ziet dus Abraham en wil maar al te graag trakteren. Drie jubileummodellen onder de naam 50 jaar Silver Collection moeten deze mijlpaal markeren.
Adria Twin 50 Exterieur
Adria Twin 50 Exterieur


Van het crossovermodel Matrix, een samensmelting van de alkoof en de halfintegraal, brengt Adria de jubileumuitvoeringen 670 SL en 670 SCB op de markt. Natuurlijk zijn ze in de kleur zilver aluminium uitgevoerd en daardoor heel herkenbaar. De zwart glanzende grill steekt er mooi bij af.

De afwerking staat op hetzelfde niveau als de Axess 2015-modellen, maar de speciale uitvoeringen hebben meer: stoelen met het Adria-50 logo, drie pitten en een oven in de keuken, bij de SCB een elektrisch verstelbare kleerkast onder het bed, sfeerverlichting rond het panoramadakluik, een koelkast van 150 liter, donkere ramen, indirect licht in de keuken, een verwarmde en geïsoleerde vuilwatertank en een Truma Combi 6. Ook hebben de modellen aluminium wielen en leddagrijverlichting. Optioneel worden bovendien stuur en versnellingspook met leer bekleed en krijgt de wagen radiobediening op het stuur en donkergetinte koplampen. De jubileumuitvoering van de Matrix kost 71.310 euro, wat een voordeel betekent van 6.805 euro.

Het derde jubileummodel is de buscamper Twin 600 SPT. Uiteraard in zilver aluminium, tot aan de bumpers toe. Ook deze wagen heeft donkergetinte Adria-ramen, nieuwe cabinestoelen met jubileumlogo, aluminium wielen, leddagrijverlichting en een vernieuwd interieur met witte kastkleppen. Met een verkoopprijs van 59.900 euro is het voordeel 3.829 euro.

Adria Twin 50 Interieur