Renault Trafic met ombouwpakket

Het Duitse bedrijf Reimo, leverancier van zo’n beetje elk onderdeel dat je kunt gebruiken bij, op of aan een camper, brengt het Trio Style-pakket op de markt. Hiermee maak je van een compacte VW of een Ford Custom een camperbusje. Er is nu ook een pakket voor de nieuwe Renault Trafic. Ook die laatste is vooral compact en laat zich ook rijden en gebruiken als een personenauto.
Trio Style Trafic Reimo
Trio Style Trafic Reimo

Het pakket bestaat uit een verschuifbare driezitsbank met gordels, die om te klappen is naar een bed, een kraantje en een wasbak, een koelkastje, een tweepits kookstelletje, kastruimte en led-verlichting. Het slaaphefdak is niet standaard en kost 4.000 euro. Dat is wel nodig om de wagen als camper te laten keuren.

De nieuwe Renault Trafic is een zusje van de Opel Vivaro en heeft standaard een motor 115 pk. Er is ook een iets pittigere uitvoering met 120 of 140 pk. Kenmerkend voor alle drie de varianten is dat ze heel stil zijn. De Trafic heeft zes versnellingen.

De wagen is weliswaar compact, maar met het hefdak toch 2,04 meter hoog, waarmee hij niet meer in alle garages kan. Ook de twee achterdeuren zijn iets minder handig dan een achterklep, zoals veel andere modellen hebben. Als het regent blijft het met geopende klep binnen gewoon droog, met twee achterdeuren lukt dat niet.

Ingebouwd en al kost de Trafic Trio Style af fabriek 39.499 euro. Daar komt dan wel nog 10.000 euro aan bpm bij en eventueel 4.000 euro voor een slaaphefdak.