Esprit van Dethleffs in de groei

Voor het nieuwe seizoen maakt Dethleffs de als integraal en halfintegraal verkrijgbare Esprit nog wat luxer. Ook worden ze hoger en iets langer, waarmee het merk zich behoorlijk weet te onderscheiden.
Esprit Dethleffs 7150
Esprit T 7150 2 EB Fahrerseite 2


De nieuwe 7150-2 EB groeit niet alleen in de lengte, maar is in de nieuwe uitvoering ook bijna drie meter hoog, al zie je dat amper als je naast de camper staat. De stahoogte binnen geeft met 2,03 meter een flink ruimtegevoel. Ook merk je zo niet dat de bedden een stuk hoger staan en de garage daaronder ook een stuk groter is geworden. Los van de toch al niet klein uitgevallen garage is er ook nog een opbergvak in het voorste deel van de camper. Mede door de doorlopende vloerlijn lijkt de cabine één geheel met de rest. Je ziet aan de binnenkant amper dat het hier om een halfintegraal gaat.   

De Esprit is er ook als integraal. Deze heeft een hefbed voorin en een dubbele bodem, waarin de technische installaties zijn opgeborgen. Ook de tanks voor vers en vuil water van respectievelijk 140 en 160 liter vinden hier een plek. Ze zijn geïsoleerd en kunnen worden verwarmd. Voor het uiterlijk is duidelijk gekeken naar de grotere broer XL. Ook de Esprit heeft een grote panoramavoorruit. De verchroomde koplampranden staan hem goed.

Er zijn zowel van het integraal- als van het halfintegraalmodel vier verschillende uitvoeringen. De 6810-2, 7150-2 DBM, 7150-2 EB en 7150-2DBT hebben vóór de cijfers de letter I van integraal staan of T van halfintegraal (teilintegriert). Ze zijn er met eenpersoonsbedden in de lengte of een tweepersoonsbed in de breedte. De prijzen voor de halfintegraalmodellen beginnen bij 83.390 euro, de integraalmodellen zijn vanaf 94.490 euro verkrijgbaar.

Esprit Dethleffs 7150