ANVR: neem voldoende cash mee naar Griekenland

Wie naar Griekenland op vakantie gaat, kan maar beter voldoende contant geld meenemen. Die waarschuwing heeft de reisbrancheorganisatie ANVR via diverse media afgegeven.
Eurootjes
Eurootjes


De ANVR vreest dat faillissement van het land nabij is, nu onderhandelingen al maanden niks lijken op te leveren en Griekenland per 1 juli van dit jaar een bedrag van 1,6 miljard aan het IMF moet terugbetalen. Ook is het volgens de ANVR daarom verstandig om een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Een faillissement kan bijvoorbeeld als gevolg hebben dat geldautomaten het niet meer doen en dat er ongeregeldheden ontstaan. De ANVR raadt vakantiegangers uitdrukkelijk niet aan om Griekeland te mijden. ‘Ga vooral naar Griekenland op vakantie’, zegt ANVR-directeur Frank Oostdam onder meer in de Volkskrant. Als vakantieland doet Griekenland het bij Nederlanders nog altijd goed: na Turkije deelt het met Spanje een tweede plaats als het gaat om populaire vakantiebestemmingen.

De NKC heeft twee reizen naar Griekenland in het programma van georganiseerde groepsreizen voor camperaars, die beide eind augustus van start gaan. “We houden de situatie in Griekenland nauwlettend in de gaten, zoals we dat bij al onze reisbestemmingen doen”, zegt NKC-directeur Stan Stolwerk. “Vooralsnog zien we geen reden om reizen naar Griekenland te ontmoedigen.”