Wageningen en Wijchen denken na over nieuwe camperplaats

In Gelderland komen mogelijk twee nieuwe camperplaatsen, een in Wageningen en een in Wijchen. Dat meldt de regionale krant De Gelderlander.
Wageningen
Wageningen


In Wageningen wordt gekeken naar mogelijkheden voor camperplekken aan de kade van de Rijnhaven. Hiervoor wordt door het college van burgemeester en wethouders eerst onderzoek gedaan naar de kosten voor de aanleg van camperplekken bij de haven. Aanleiding voor het onderzoek is een motie die ChristenUnie, D66, GroenLinks en PvdA indienden tijdens de behandeling van de Kadernota. Volgens de partijen is de haven een goede optie, omdat de grond al in gemeentebezit is. Daarbij ligt de plek gunstig ten opzichte van het centrum, namelijk op loopafstand. De onderzoeksresultaten worden meegenomen in de plannen voor het realiseren van een meer aantrekkelijke binnenstad.

Wat het college van burgemeester en wethouders van Wijchen betreft, komen er midden in het centrum maximaal twee plekken zonder voorzieningen. Voorwaarde is dat een ondernemer zich bij de gemeente meldt om de plek in te richten en te beheren. Om concurrentie voor nabijgelegen campings te voorkomen, wil het college alleen plaatsen in het dorp toestaan.