Knaus presenteert nieuw topmodel: de Sun i 900 LEG

Grootste blikvanger bij de presentatie van de nieuwe modellen van de Knaus-Tabbert Group afgelopen week was zonder twijfel de compleet nieuwe Knaus I 900 LEG. Met dit nieuwe integraalmodel is Knaus weer terug op de plaats waar het ooit thuis was met campers als de Sun-Liner en S-Liner-modellen: het topsegment van de integraalklasse.
900 LEG Exterieur Knaus
900 LEG Exterieur Knaus


Er viel niet omheen te kijken: de nieuwe 900 LEG is dan ook 8,82 meter lang. Hij heeft de Ducato als basis en staat op een AL-KO-chassis met een tandemas. De invloeden van de concept-caravan Caravisio zijn her en der in het interieur van de nieuweling te herkennen. Bij de ontwikkeling, die twee jaar heeft geduurd, is nergens op bezuinigd. Geheel naar het nieuwe ruimteconcept van Knaus heb je in de hele camper een vrij blikveld. Daarmee is het gelukt om een ongekende ruimtebeleving neer te zetten. Om zijn beroemde voorgangers te eren, heeft de LEG diverse stijlelementen die aan deze modellen refereren. Oog voor het verleden, modern met stijl.

De 900 heeft een servicemodule met twee deuren, waardoor je overal gemakkelijk bij komt. In het voorste gedeelte zitten opbergvakken over de gehele breedte van het voertuig. Als optie zijn deze opbergvakken in de vloer elektrisch verschuifbaar. Ook de pliséverduistering in de cabine gaat optioneel elektrisch open en dicht. De verlichting en boordcontrole worden bediend met een tablet, smartphone of pc. Ook het flatscreenscherm van 32 inch komt elektrisch naar beneden.

De nieuwe Knaus Sun i 900 LEG is voor het eerst te zien op de komende Caravan Salon in Düsseldorf. Naar verwachting gaat de basisversie rond de 111.000 euro kosten.

Interieur LEG 900 Sun I Knaus