Kepler en Jules Verne, Westfalia uit Frankrijk

Ze zijn zeer compact, hebben geen moeite met de (parkeer)garage want zijn niet hoger dan 2 meter en passen prima in een gewoon parkeervak. Toch heb je met de Kepler, op basis van de nieuwe Volkswagen T6, en de Jules Verne, op basis van de nieuwe Mercedes Vito, een volwaardige camper voor de deur staan, of in de garage dus. De zitgroep is niet alleen zeer comfortabel, maar laat zich gemakkelijk ombouwen tot bed, een keukenblok met veel opbergruimte en achterin vinden we een vast toilet, een boiler die voor het warme water zorgt en een wasgelegenheid. Samen met de nieuwe Club Joker City heeft Westfalia drie compacte campers met dit unieke concept.
Westfalia Kepler 2015
Westfalia Kepler 2015


Warme houtkleuren en daarmee contrasterende witte voorkanten in hoogglans. Ze geven het interieur een sjieke uitstraling.  De Kepler (Johannes Kepler was een Duitse astronoome) en de Jules Verne (de bekende schrijver en pionier in het science-fiction genre) laten slimme oplossingen zien om zoveel mogelijk te halen uit de beschikbare ruimte. Zo zit onder de zitbank een grote uittrekbare la, innovatieve ideeën die het gebruikersgemak verhogen als je ermee op pad gaat. De Kepler is de eerste camper op basis van een T6 die een heuse L-zit heeft en een vrijstaande tafel. De Jules Verne was al eerder te koop bij Westfalia, de opvolger heeft alleen even op zich laten wachten. De inrichting van de op de Vito met de middenmaat carroserie gebaseerde Jules Verne is eigenlijk gelijk aan dat van de Kepler, als is er in de Vito minder ruimte waardoor onder andere de zithoek een wat kortere bank heeft.

De twee nieuwelingen onderscheiden zich van de overige campers van Westfalia door hun geboorteplaats. Ze rollen namelijk niet bij Westfalia in Duitsland uit de poort, maar worden door moederbedrijf Rapido in Frankrijk gemaakt. Rapido is sinds 2010 eigenaar van Westfalia. Ze komen uit dezelfde fabriek in Mayenne waar bijvoorbeeld ook de buscampers van het Franse Campérêve gemaakt worden. Voordeel is een goedkopere productie en daarmee een lagere prijs straks voor de consument. De prijzen waren nog niet bekend. Maar het is de bedoeling dat de Kepler qua prijs onder de Club Joker City blijft.