De Regent S heeft oor voor voetruimte

Bij een buscamper vormt de breedte vaak een beperking. Alleen als de basisbus breed genoeg is, kan het bed overdwars achterin en blijft er ruimte over voor andere zaken. Maar je kunt er ook voor kiezen om de benodigde breedte te verkrijgen door er een een zogenaamd oor aan te plakken. Dat is precies wat de Duitse buscamperbouwer La Strada doet bij het vernieuwde model Regent S, die gebouwd is op basis van de Mercedes Sprinter. Deze heeft aan de rechterkant een uitstulping. Die blijft overigens netjes binnen de breedte van de spiegels.
La Strada Regent S
La Strada Regent S


Door dat oor, een uitbouw op bedhoogte, is er plaats voor een bed van 1,98 meter lang. Voor de meeste mensen voldoende. Behalve lang genoeg is het bed ook comfortabel. Daar zorgen een Froli-veersysteen en een koudschuimmatras voor.  Onder én boven het bed is veel ruimte voor bagage.

De Regent S is een tweepersoonscamper. De dinettebank kan in vier verschillende posities vastgezet worden. De Regent heeft meer handigheidjes om het  maximale uit de beschikbare ruimte te halen. Zo heeft de bagagebak boven de cabinestoelen een omhoogklapbare bodem. Ligt er geen bagage in, dan klap je de bodem omhoog en heb je meer ruimte. Wil je de tafel kwijt om meer ruimte te creëren? Die past prima in die bagagebak. De koelkast heeft een inhoud van 65 liter en het keukenblok heeft een uittrekbaar extra werkblad. En als je het middenstuk van het bed omhoog klapt, passen de fietsen gemakkelijk achterin.

De wagen heeft alle snufjes die de nieuwe Sprinter te bieden heeft, is 5,93 meter lang en met een leeggewicht van 2.950 kilogram is het laadvermogen 550 kilogram. Hij heeft vier zitplaatsen en is ook leverbaar als foorwheeldrive. Hij is te koop vanaf 60.000 euro, exclusief bpm.

Regent S Achterkant Interieur