Cash geld Griekenland tijdelijk extra gedekt

Voor leden die de NKC Doorlopende Reisverzekering hebben afgesloten, is de dekking van contant geld tijdelijk opgeschroefd van 450 euro per verzekering, naar 500 euro per persoon, met een maximum van 1.000 euro per verzekering. Dat is de NKC met de verzekeraar overeengekomen. De extra dekking geldt vooralsnog tot en met 15 juli 2015.
Gr 2014 0260
Gr 2014 0260


De verhoging van de dekking volgt op het advies, onder meer van het ministerie van Buitenlandse Zaken, om bij reizen naar Griekenland extra contant geld mee te nemen. Vanwege de financiƫle crisis die het land bedreigt, bestaat het risico dat geld pinnen een probleem wordt en dat ook creditcards niet meer worden geaccepteerd.

De verzekeraar adviseert verder om extra alert te zijn op diefstal. Dus het geld op het lichaam dragen en spreiden over verschillende plaatsen en personen, bagage altijd in het zicht houden, en alert zijn op zakkenrollers, die zich doorgaans bedienen van afleidingmanoeuvres.

Het Verbond van Verzekeraars adviseert Griekenlandgangers bovendien de voorwaarden van de reisverzekering te raadplegen: verzekeraars hanteren verschillende maximumbedragen en lang niet allemaal hebben ze het bedrag opgeschroefd.

De extra dekking bij de reisverzekering van de NKC geldt alleen voor verzekerden die de bagage hebben meeverzekerd, kost geen extra premie en de verzekerden hoeven zich niet te melden. Het is nog niet bekend of de regeling na 15 juli een vervolg krijgt. De verzekeraar houdt de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.