Voorproeven op de Vakantiebeurs

De Vakantiebeurs gaat volgende week weer van start in de Jaarbeurs in Utrecht. Van woensdag 14 tot en met zondag 18 januari kunnen bezoekers weer ideeën opdoen voor een volgende vakantiebestemming.
Vakantiebeurs
Vakantiebeurs


De beurs staat dit jaar, nog meer dan in voorgaande jaren, in het teken van proeven, luisteren en beleven. De organisatie wil de bezoeker maximaal laten sfeerproeven: alsof deze al op de bestemming is. Nieuw dit jaar is het paviljoen met een op een reisadvies van zelfstandige reisadviseurs. Hiermee wordt extra focus gelegd op persoonlijk contact en advies, wat volgens de organisatie van de Vakantiebeurs een groeiende behoefte is onder vakantiegangers. Ook is er dit jaar het gloednieuwe Kook Theater, inclusief een complete foodmarket, live kooksessies en kookwedstrijden. De vorig jaar enthousiast ontvangen Culinaire Route staat tevens op het programma. Hierbij wandelen bezoekers met een speciale strippenkaart langs zes bestemmingen en proeven van traditionele hapjes en drankjes.

Zoals bij elke editie vertegenwoordigen de diverse hallen in de Jaarbeurs een continent of een deel daarvan. Bovendien zijn de vakantiebestemmingen handig onderverdeeld in thema’s: verre bestemmingen, outdoor en sport, steden en cultuur, familie en kinderen, cruises en zeilen en kampeer en camping. Dit laatste thema is vertegenwoordigd in de hal Camping by Night, een reprise na het succes van vorig jaar. De verduisterde hal is volledig ingericht als camping. Bezoekers vinden met een zaklampje hun weg over de paden. De NKC-promocamper heeft ook een plek op de camping. Camperfans kunnen hier terecht met allerlei vragen over het reizen met een camper.

In hal 11, bij de entree naar Camping By Night zijn bovendien de categoriewinnaars van de verkiezing Kampeerauto van het jaar 2015 te bewonderen. Uit de geïnnoveerde modellen van 2015 koos de consument onlangs in de categorieën alkoof, buscamper, halfintegraal en integraal hun favoriet. De officiële prijsuitreiking van de verkiezing vindt plaats op dinsdag 13 januari om 13.00 uur in de Jaarbeurs.

Zie de website voor meer informatie over de beurs, zoals openingstijden en entreegelden. Alle informatie is ook beschikbaar via een app. NKC-leden bestellen hun entreekaartje met korting.