Oud-NKC-voorzitter Bertus Borger overleden

De NKC heeft met droefheid kennisgenomen van het overlijden van oud-voorzitter Bertus Borger (72). Borger was al enige tijd ziek en is in de nieuwjaarsnacht in aanwezigheid van zijn kinderen overleden.
Bertus Home

2008 Bertus Borger Casual B

Bertus Borger heeft acht jaar deel uitgemaakt van het bestuur van de NKC, waarvan twee jaar als penningmeester, gevolgd door vier jaar als voorzitter. Mede onder zijn leiding maakte de NKC een stormachtige ledengroei door en ontwikkelde de NKC zich tot een slagvaardige organisatie. ‘Alles voor de leden’, was zijn credo bij zijn aantreden als voorzitter in 2006. Toen hij in 2010 de voorzittershamer overdroeg, werd hij benoemd tot erevoorzitter en kreeg hij de gouden NKC-speld van verdiensten. Onlangs nog werd een van de vergaderzalen op het NKC-kantoor naar hem vernoemd.

“Bertus was een rasbestuurder, die de NKC op het spoor van professionalisering heeft gezet”, zegt Marretje Jelmersma, die als manager marketing en communicatie bij de NKC veel met Borger heeft samengewerkt. “Onbaatzuchtig, eerlijk, persoonlijk betrokken, overtuigend en als het nodig was vol vuur. Hij heeft echt heel veel voor de NKC betekend.”

Borger was een verwoed camperaar. In de jaren zestig, nog voor de oprichting van de NKC, trok hij in een tot camper omgebouwde Bedfordbus van 1947 door Europa, met zijn latere echtgenote Els. Zij overleed afgelopen jaar volkomen onverwacht.