LMC gaat groot

LMC zoekt het dit modeljaar in de lengte: voor het eerst bouwen de Sassenbergers een alkoof van meer dan acht meter. De LMC Grand Breezer telt 8,32 meter en zet daarmee in op de grote gezinnen en de verhuurmarkt.
LMC Breezer
LMC Breezer


Opvallend is dat de woonruimte van deze zespersoonscamper is afgescheiden van de cabine. Voordeel daarvan is dat je de bank met een inzetstuk bijna kunt doorbouwen tot een rondzit voor de hele familie. Bovendien vormt de tussenwand een prima afscheiding van de doorgaans koude bestuurderscabine.

Er is in alles rekening gehouden met een groter aantal gebruikers. De watertank is bijna 200 liter, de afvalwatertank 105 liter en er is ruimte voor een tweede toilettank. Het toilet is ruim. De keuken heeft een flink werkblad en een koelkast van 141 liter. Achterin zijn twee enkele bedden geplaatst, boven op een garage met twee grote deuren en een draagvermogen van 300 kilogram. Het grote serviceluik aan de bestuurderszijde biedt toegang tot de toilettank en tot de centrale verzorging van water en elektriciteit.

LMC heeft een naam hoog te houden als het gaat om gewicht: om het gewicht te beperken, heeft deze Grand Breezer geen dubbele bodem. Natuurlijk is de opbouw geheel volgens de LMC Long Life Technology filosofie gebouwd.

Al met al een heel behoorlijke camper die van de chauffeur een C- of C1-rijbewijs vergt. Het chassis is gekeurd tot 4,25 ton en de Ducato heeft standaard 130 pk. De wagen is ook leverbaar met een 5 tons chassis. De prijs van de Grand Breezer is wellicht nog het meest verrassend: leverbaar vanaf € 86.990.