Hymer ML-I op basis van Sprinter

Hymer heeft een nieuwe integraalcamper op basis van de Mercedes Sprinter ontwikkeld: de ML-I. Hij is vanaf komend voorjaar te koop, maar was onlangs al te bewonderen op de vakantiebeurs CMT in Stuttgart.
Hymer ML I 4

 Hymer ML I 4

De ML-I is het nieuwste resultaat van de samenwerking tussen Hymer en Mercedes, die al bijna 45 jaar duurt. De opbouw van de zeven meter lange achterwielaangedreven ML-I is gemaakt volgens het PUAL-systeem van Hymer. De wagen heeft een dubbele, verwarmde bodem, waarin ook de watertanks een plaats vinden. Samen met de isolatie zorgt dit systeem ervoor dat deze Hymer behoorlijk wintervast is.

In eerste instantie komen er twee verschillende indelingen beschikbaar. Er is keuze uit een tweepersoonsbed overdwars of enkele bedden in de lengte. De naar keuze 129, 163 of 190 pk onder de kap kunnen, als de koper dat wil, ook alle vier de wielen aandrijven. Deze inschakelbare vierwielaandrijving staat op de optielijst, naast een hele riedel andere zaken. Standaard zijn een flink multimediasysteem en zaken als twee airbags, abs, asr en esp.

De ML-I heeft een garage met een hoogte van 1,21 meter bij een totale hoogte van 2,90 meter. De garage kan 350 kilogram aan bagage bergen, optioneel zelfs 450 kilogram. Wat betreft het interieur is chic de beste omschrijving: er ontbreekt eigenlijk helemaal niets. De ML-I heeft een maximumgewicht van 3.500 kilogram en blijft in Duitsland onder de grens van 80 duizend euro.

Hymer ML I 6