E-Scroll winnend ontwerp Kampeermiddel van de toekomst

De E-Scroll van Benedikt Stonawski is verkozen tot het winnende design van de verkiezing Kampeermiddel van de toekomst. Dat is gisteren bekendgemaakt op de eerste beursdag van Caravana. Winnaar Stonawaski ontving de prijs uit handen van NKC-directeur Stan Stolwerk en Toine Crone, manager Bovag Caravan- & Camperbedrijven. Hij versloeg daarmee het ontwerp van medestudent Toms Lucans, de HIO.
Design Wedstrijd 003
Design Wedstrijd 003


Beide ontwerpen die meedongen naar de titel voor campers waren afkomstig van studenten van de Design Academy Eindhoven te Eindhoven. Volgens de jury, bestaande uit vertegenwoordigers van de Bovag, LMC, NKC, ANWB/KCK en Hegge ID, is het winnende ontwerp verrassend innovatief. Er is goed rekening gehouden met onderwerpen als duurzaamheid en ergonomie.

De Oostenrijkse Stonawski werd bij zijn ontwerp geïnspireerd door de ‘nieuwe, aankomende groep van stedelijke nomaden’. Stonawski: "In de toekomst groeien de steden tot enorme agglomeraties, waardoor er andere mogelijkheden van vervoer moeten komen. Mijn toekomstcamper voor twee personen kan in drie verschillende posities omgebouwd worden: om erin te rijden, mee te parkeren en in te verblijven. De naam E-Scroll van mijn model verwijst naar de elektrische aandrijving en het kantelsysteem."

Hoewel de jury al een winnaar heeft aangewezen, kan ook het publiek nog tot en met 27 januari stemmen op hun favoriet. De maquettes van de Kampeermiddelen van de toekomst zijn te vinden in Friezenhal op stand 4200.

Design Wedstrijd 001