Camper van Jaar 2015: LMC Explorer 585

De integraalcamper LMC Explorer 585 is gekozen tot KCK Camper van het Jaar 2015. Dat heeft de ANWB vanochtend bekendgemaakt op de openingsdag van de kampeerbeurs Caravana te Leeuwarden.
LMC

LMC

De Explorer is er in twee uitvoeringen. De Sport-Line (SL) is nieuw en het jeugdige type, de Comfort-Line (CL) bestaat al wat langer en is de luxere oudere broer. Je komt niks te kort met de Sport-Line, maar het scheelt wel in prijs. De details van beide uitvoeringen zijn uitwisselbaar, zodat de koper zelf kan kiezen wat het beste bij hem past.

De jury was onder de indruk van de gewichtsbesparende maatregelen en de inventieve indelingen. De SL I 585 is met zijn 5,99 meter helemaal van deze tijd, want lekker compact. Hij is erg wendbaar en stuurt strak, is 270 cm hoog en 232 cm breed. Je zou bij deze buitenmaten niet verwachten dat er zo’n grote zevenpersoons zithoek in verstopt is. Een L-vormige bank met een tweezitsbank ertegenover bieden samen met de draaibare cabinestoelen meer dan voldoende ruimte. Boven de cabine hangt het tweepersoonshefbed van 195 bij 143 centimeter. Achter de zithoek is de keuken en daarachter, ook bijzonder, over de hele breedte van de camper de badkamer en sanitaire ruimte. Bergruimte heeft de kleinste telg van deze familie in overvloed.

Ook deze Explorer krijgt van fabriekswege LLT mee, wat staat voor long life technologie. Een opbouw zonder hout en isolatie met XPS-schuim. Twaalf jaar waterdichtheidsgarantie zit er ook op. De SL I 585 heeft een maximaal gewicht van 3.500 kilogram, dat op te waarderen is naar 4.250 kilogram en het rijklaargewicht is 2.700 kilogram. Het laadvermogen is standaard dus van 800 kilogram. De 585 is leverbaar vanaf 72.930 euro.

LMC 3