Vakantiebeurs in Essen

Van woensdag 25 februari tot en met zondag 1 maart wordt in de Messe Essen de grootste vakantiebeurs van het Duitse Noordrijn-Westfalen gehouden.
Essen

Essen

Op Reise + Camping zijn meer dan duizend exposanten aanwezig die verre en dichtbijgelegen bestemmingen presenteren en is een groot aanbod van campers, caravans, vouwwagens en tenten te bewonderen. Natuurlijk zijn op de beurs ook de nieuwste producten en accessoires te zien. Deze keer is tevens een speciale Scandinavië-wereld ingericht, waarin dit stukje Noord-Europa van alle kanten wordt belicht. Vanaf 26 februari is ook de Fahrrad Essen te bezoeken, daar draait alles om fietsen, fietstoerisme en de bijpassende uitrusting.

De beurs is elke dag geopend van 10 tot 18 uur. Op Parkplatz 2 is het voor campers mogelijk te overnachten en van camperplaatsvoorzieningen gebruik te maken. Dit kost € 12,- per dag zonder stroomvoorziening en € 20,- met stroomvoorziening. Vanaf deze parkeerplaats is zowel de Messe als de binnenstad van Essen goed bereikbaar met openbaar vervoer.