Bett-Mobil: VW T5 met uitschuifbed

Eerder al was er uitschuif-T5 van Doubleback, waarbij een slaapcabine uit de bus naar buiten wordt geschoven. Het Duitse Bett-Mobil komt met een vergelijkbare oplossing en heeft een uitschuifbaar bed.
Bettmobil6
Bettmobil6


Voor bedenker Rolf Hänle begon het allemaal met het huren van een T5-camper. Daar had hij namelijk wel het een en ander op aan te merken, met name op het bed. Daar wist hij wel wat op. Hij bouwde zijn eerste prototype in een tweedehands VW T5 Multivan Starline Facelift uit 2010, met een bijzonder uitschuifbed, dat door de geopende achterklep naar buiten schuift. Zijkanten uitklappen en je kunt door het raam van de achterklep naar de sterren kijken.

Onderweg in zijn zelfgebouwde VW kreeg hij zoveel reacties dat hij de Bett-Mobil nu in serie is gaan maken, samen met zijn  zoon. Trots stonden ze op de Vakantiebeurs CMT in Stuttgart. De constructie is gebaseerd op de standaard rails voor de zitbanken in de uitvoeringen Multivan en California. Er is ook een alternatief railsysteem waarmee een bestel-VW zonder standaard rails omgebouwd kan worden. De bagageruimte blijft behouden en ook de ramen blijven vrij. Het uitschuifbed meet 136 x 200 centimeter en is voorzien van een klapraam.

De constructie past in T5-bussen met alle dakvarianten en is aan te vullen met modules die de camper compleet maken, zoals een keukenmodule. Afhankelijk van de keuze van de modules zijn tot vier zitplaatsen mogelijk. Los van de basisbus kost het uitschuifbed rond € 7.500 en de losse modules kosten nog eens tot € 6.000.

Bettmobil2