Reserveringskosten Costa Blanca verdampt

Wie deze winter een plekje heeft gereserveerd op het bij overwinteraars populaire, maar inmiddels gesloten camperpark Costa Blanca in het Spaanse Alfaz del Pi, krijgt de reserveringskosten van 50 euro niet terug. Dat blijkt uit een mail van de eigenaren Martin en Macha aan de vaste gasten.
Camperplaats Costa Blanca
Camperplaats Costa Blanca


Het park moest op vrijdag 13 november onverwacht dicht vanwege problemen met de vergunning. De eigenaren verwachtten dat dit snel zou worden opgelost, maar nu melden zij dat dit waarschijnlijk negen maanden gaat duren. Het winterseizoen is verloren en dat is een zeer zware financiële strop, schrijft het stel over de reserveringskosten. ‘Wij kunnen alleen aanbieden dat het bij een bezoek in de toekomst alsnog wordt verrekend.’

Het park kwam al eerder in problemen, volgens de eigenaren vooral omdat omwonenden niet blij zijn met het park. Vorig jaar rond deze tijd wonnen ze een rechtszaak, waardoor het park vlak voor kerst weer open kon. Dit jaar zou de aanleiding een wetwijziging zijn, waardoor er een nieuwe vergunning nodig is. Die is aangevraagd, maar laat negen maanden op zich wachten, zo melden de eigenaren. De sitecode van het park op Campercontact.com is 6708.