Omwonenden camperplaatsen Etten-Leur bijna unaniem positief over uitbreiding

Omwonenden van Jachthaven De Turfvaart in Etten-Leur zijn bijna unaniem positief over de uitbreiding van het aantal camperplaatsen op het terrein.
Camperplaats De Turfvaart Etten Leur
Camperplaats De Turfvaart Etten Leur


Dit bleek dinsdag 1 december op een informatieavond. Eén buurtbewoner heeft zijn bezwaren geuit. Gemeente Etten-Leur doet uitspraak op woensdag 9 december.

In het huidige bestemmingsplan staat dat de Turfvaart, die de grond pacht van de gemeente, maximaal vijf campers mag toelaten. Beheerder Ton Stoop ziet dat aantal graag omhoog gaan. “Er is ruimte voor wel vijftien campers op ons terrein. Als de gemeente groen licht geeft, kunnen we binnen drie of vier maanden uitbreiden.”

Volgens Stoop kan het plan rekenen op een breed draagvlak in de directe omgeving van De Turfvaart. “Maar volgens één meneer, die op zo’n tweehonderd meter afstand woont, zorgen de camperaars voor geluidsoverlast.” De buurtbewoner deed een handhavingsverzoek. Staan er meer dan vijf campers, dan moet Stoop € 1.000 per camper betalen.

Om de uitbreiding mogelijk te maken is een bestemmingsplanwijziging nodig. “De kosten hiervan bedragen € 15.000”, volgens Stoop. “Omdat er meerdere belanghebbenden zijn, moet er goed gekeken worden wie dit betaalt. De camperaars slapen bij mij, maar geven ook geld uit in de gemeente.”

Jachthaven De Turfvaart is ook te vinden op campercontact.com.