SAIL Amsterdam 2015 bijna van start

Amsterdam is volgende week voor de negende keer het decor van internationale tall ships. Elke vijf jaar varen ruim zeshonderd schepen door de hoofdstad. Dit jaar wordt SAIL Amsterdam van 19 tot en met 23 augustus gehouden.
Sail2015
Sail2015

Tijdens de indrukwekkende sail-in Parade op woensdag 19 augustus varen honderden boten, waaronder  imposante grote zeilschepen uit de hele wereld, in colonne vanuit IJmuiden over het Noordzeekanaal naar Amsterdam. Deze parade vormt traditiegetrouw de start van SAIL.

Tijdens deze editie van SAIL spelen de activiteiten zich niet alleen af rond de Oranjehaven (IJhaven) maar wordt de rest van Amsterdam nog meer bij de festiviteiten betrokken. Dit gebeurt aan de hand van vijf oceanen met een eigen kleur en thema. Nieuw is ook de SAIL Music Marina.

De evenementen die de NKC rond SAIL organiseert, sail-in en  sail-out, zijn inmiddels volgeboekt. Wel zijn er in en om Amsterdam mogelijk nog plekken te vinden.  Amsterdam City Camp ligt aan de noordkant van het IJ op de ‘eerste rij’ (sitecode 18325 op Campercontact.com. Andere overnachtingsplekken in Amsterdam zijn te vinden onder de sitecodes 7824, 8163, 8595 en 11721.