Nieuw buscampermerk te zien op Caravan Salon

Buscampers zijn populair. Op de komende Caravan Salon staan ze allemaal bij elkaar in hal 15. De gelegenheid bij uitstek om al dat fraais eens met elkaar te vergelijken. Want al lijkt de ene Ducato van de buitenkant op de andere, die overeenkomst is meteen verdwenen als je het interieur ziet. Daarbij is er meer dan alleen Fiat. Renault, Ford, Opel, Volkswagen, Mercedes, Nissan, Peugeot, Citroën, Iveco; alle merken doen mee.
Roadcar
Roadcar

En dan zijn er ook steeds meer buscampermerken om uit te kiezen. Vertrouwde namen als Westfalia of Pössl, maar ook nieuwe als Malibu of Roadcar, het nieuwste buscampermerk. Het is het budgetmerk van Pössl en de wagens worden in elkaar gezet in de Capron-fabriek in Neustadt, waar ook de merken Sunlight en Carado van de band rollen. Met de kwaliteit zit het dus wel goed, zo mag je verwachten. Pössl heeft veel ervaring, want bouwde in de jaren 80 al buscampers en de Capron-fabriek werkt met de modernste productietechnieken.

Er zijn drie modellen, waarvan de goedkoopste onder de grens van 30.000 euro blijft, ex bpm. De R 540 van 5,40 meter lang heeft achterin een tweepersoonsbed overdwars. Verder een keuken met drie pitten, een toilet, een dinettebank en draaibare voorstoelen. Verder is er de R 600 van 6 meter lang, die ook een kledingkast heeft en een ruimere keuken. De grootste is de R 640, van 6,40 meter lang. Die heeft twee ruime eenpersoonsbedden achterin, waar je met gemak ook een supergroot tweepersoonsbed van kunt maken.

De Roadcars zijn compleet uitgevoerd, met goede isolatie, centraal regelbare ledverlichting, warm water en verwarming van Truma, en met stevig hang-en-sluitwerk. De wagens zijn volgende week te zien op de Caravan Salon in Düsseldorf, hal 15 stand 47.